Neke frizure našoj kosi nisu "saveznici"

Postoje frizure koje nikako nisu pogodne za naše vlasi, iako ih obožavate. Ukoliko je vaša kosa naprasno počela da puca i potpuno je beživotna, onda je to, između ostalog i zbog frizura koje često pravite.

Naravno, feniranje, peglanje pa i samo pranje kose nije uvek pogodno za kosu – oštećuje je, ali takve stvari su neizbežne, pa ih ne možemo u potpunosti ukinuti. Ali, zato, možemo da smanjimo pravljenje sljedećih frizura:

PUNĐE

Različite vrste punđi veoma su loše po naše vlasi. Zatezanje kose i njeno uvijanje veoma je naporno i štetno. Naročito nije dobro spavanje sa punđom, što mnoge žene praktikuju. Veoma je važno da u krevet odlazite sa puštenom kosom, kako biste izbegli štetu na korenu kose.

Foto: elle/ketiketi

PLETENICE

Pletenice su postale totalni hit u svetu. Devojke ih prave kako za svečane prilike tako i za svakodnevne izlaske, ali to nikako nije dobro. Na isti način kao i konjski rep, dlaka puca i počinje da se lista. Previše stezanja vlasi uz glavu čini da kosa postaje slabija kada je pustite. Ako već pravite ovakve frizure, obavezno tokom pranja koristite balzam ili pakovanje koje će kosu oporaviti.

Autor: Krstarica

#frizura

#kosa