Imala je simptome prehlade

Žena koja je imala simptome prehlade, nakon kojih je pala u komu i izgubila sećanje na prethodnih 20 godina svog života otkrila detalje svoje bolesti.

Kler Mafet-Ris legla je u krevet jedne večeri 2021. godine sa simptomima prehlade. Sledećeg jutra je pala u komu na 16 dana, a kada se probudila nije se sećala ničega od prethodnih 20 godina.

Ova Britanka, njen muž i dvojica sinova, ispričali su sve u jednom TV gostovanju, i objasnili da je Kler zapravo imala encefalitis ili zapaljenje mozga, zbog čega je izgubila sećanja.

- Kler je oko dve nedelje imala prehladu, koju je pokupila od našeg mlađeg sina. Postepeno je stanje počelo da joj se pogoršava i postajala je sve letargičnija - rekao je njen muž Skot.

- Ona je jedne večeri otišla na spavanje, a sledećeg jutra nisam mogao da je probudim.

Žena je hitno prevezena u bolnicu gde je priključena na respirator. Na početku su lekari sumnjali da ima krvarenje u mozgu, ali su testiranjima utvrdili da je reč o encefalitisu.

Encefalitis je inače zapaljenje mozga i to je jedan od najčešćih uzroka viralne infekcije. U većini slučajeva izaziva simptome slične gripu, ali može da bude i veoma opasan i da nanese trajnu štetu organizmu.

Foto: Unsplash.com

Kler je u ispovesti za britanski list The Sun ispričala da je gubitak pamćenja značio i da se nije sećala nekih važnih životnih događaja.

- Iako sam znala da imam decu koju volim i prepoznajem, nisam mogla da se setim porođaja, njihovih rođendana, njihovog prvog dana škole, šta vole ili ne vole. Srećom, sećala sam se svih ljudi koje poznajem. Ne znam kako bi Skot podneo da sam se prema njemu ponašala kao prema strancu - kaže ova žena.

- Kada je reč o mojim izgubljenim sećanjima, još uvek postoji mala šansa da se vrate, ali ako ne, moraću da napravim mnogo novih srećnih uspomena - poručila je.

Autor: mondo.rs

#Prehlada

#koma

#spavanje

#zena