Za više ljubavi 😍

Feng shui je popularna kineska filozofija koja akcenat stavlja na prostor i raspored predmeta u kući jer se smatra da to utiče na protok energije, blagostanje i harmoniju. Ključ ove filozofije jeste da morate imati pet prirodnih elemenata u kući - vodu, metal, vatru, drvo, zemlju - da biste uspostavili balans energije, piše magazin.novosti.rs.

Oni koji veruju i praktikuju feng shui filozofiju dele sa nama kojih pet stvari morate imati u dom da biste povećali mogućnost napretka u poslu, ljubavi, ali i zdravlju.

Aromatični predmeti. Mirisi mogu da izazove određene emocije, da nas podsete na lepe ili manje lepe trenutke iz prošlosti i da stvore prijatnu atmosferu u prostoriji. Mirisne sveće, eterična ulja, mirišljavi štapići odličan su izbor ukoliko žečite da unesete pozitivne promene u dom.

Ogledalo. Za ovaj predmet brojni narodi su vezivali mistična dejstva, a feng shui posebne ističe njegovo izaženo svojstvo provodnika energije. Ali, jako je bitno gde ćete postaviti ogledalo! Veliku grešku ćete napraviti ukoliko ogledalo postavite tamo gde odražava prozor ili ulazna vrata, posebno treba voditi računa kako ćete pozicionirati ogledalo u hodniku.

Lampa. Svetlost koju emintuju lampe smatra se zamenom za element vatre. Ako je vaša kuća tako okrenuta, da nemate dovoljno prirodnog svetla, potrebno je da nabavite puređaje poput lampe koji će nadoknaditi nedostatak svetla. Preporučuju se lampe i drugi emiteri svetlosti zaobljenog oblika kako bi se pozitivna energija pravilno usmerila.

Predmeti za organizovanje stvari. Stvari organizovane i postavljene na mestu mogu privući zdravlje i blagostanje porodice. Ormarići za postavljanje stvari i ostali predmeti koji služe za to raščistiće vaš prostor. Osim toga, preporučuje se da na svakih dva-tri meseca se rešite nepotrebnih stvari.

Biljke. Biljke u domu donose niz prednosti, osim što deluju umirujuće i što su sjajni prečišćivači vazduha. Biljke u prostoriji u kojoj živite donose duhovnu harmoniju, ali je i ovde ključno da ih postavitre na prava i tačno određena mesta.

Autor: magazin.novosti.rs

#PREDMETI

#kuca

#sreca