Može li da zameni botoks? 🤔

Joga za lice je serija vežbi koja može da učini za vaše lice ono što joga čini za vaše telo: opusti i tonira mišiće.

Ako vam kažemo da biste mogli da postignete sve pogodnosti liftinga lica kao i učvršćivanje lica, mršavljenje i zatezanje, a da nikada ne odete pod nož, da li biste nam poverovali? Zvuči previše dobro da bi bilo tačno, ali nove tehnike koje promovišu brendovi za negu kože, banje, pa čak i "teretane" za lice tvrde da ponavljanje određenih pokreta može s vremenom pojačati cirkulaciju i podići i zategnuti kožu.

Foto: pexels.com

Zagovornici joge za lice kažu da vam ona može relaksira lice, što na kraju izglađuje one izraze ispunjene napetošću koje pravimo svakodnevno, a da toga ni ne shvatamo. I samo opuštanje onih obično zgrčenih mišića lica može vam pružiti prirodan lifting lica. Kome je potreban botoks da stvrdne mišiće, kada relaksirano stanje lica i kožu bez mora možete imati uz pomoć ovih vežbi?

Starenje lica delimično je posledica gubitka tonusa mišića, ako se možete posvetiti redovnoj rutini, vežbanje može ojačati te mišiće, čineći da celo lice izgleda čvršće i mlađe.

U jednoj studiji, testeri koji su svakodnevno vežbali po 30 minuta tokom dva meseca, a zatim svaki drugi dan po tri meseca, prijavili su povećanu punoću obraza, zbog čega, ,izgledaju gotovo tri godine mlađi.

Foto: pexels.com

- To je zaista sjajno prirodno rešenje za povratak mladolikog izgleda i odlična alternativa botoksu i plastičnoj hirurgiji - kaže Koko Hajaši, instruktorka joge za lice iz Los Anđelesa

Foto: pexels.com

Za vas smo izdvojili nekoliko odličnih vežbi koje možete pogledati u videima ispod teksta:

IZVOR: TW / faceyogaexpert

Autor: redportal.rs

#bore

#joga lica

#koža lica

#lepota

#vežbe