Žene sa prelepom kožom rade ovih 5 stvari pre spavanja 👇

San svake žene je da se probudi sa prelepom kožom. Naravno, san o lepoti je jedan od načina. Ovi jednostavni saveti za negu kože mogu da urade čuda.

Ko ne voli blistavu i zdravu kožu? Jednostavne promene u svakodnevnoj rutini mogu da poprave kvalitet vaše kože. Pročitajte dalje da biste saznali više.

Foto: Unsplash.com

Počnite sa čišćenjem lica preparatima na bazi ulja za skidanje šminke. Jedan od najvažnijih koraka u bilo kojoj rutini nege kože je čišćenje lica - umivanje. Naša koža je izložena bakterijama i zagađenju tokom celog dana. Potrebno je prati lice bar 2 puta dnevno, a uveče obavezno.

Naparite svoje lice. Parenje lica je opuštajuća tehnika koja će pomoći u detoksikaciji vaše kože i otvoriti pore. Istuširajte se vrućom, parnom vodom. Možete koristiti i tretman vrućim peškirima. Potopite peškir vrućom vodom oko 2 minuta, a zatim iscedite višak vode. Naslonite peškir na lice ostavite par minuta.

Koristite masku za svoj tip kože 2-3 puta nedeljno. Najbolje vreme za masku je uveče pred spavanje, kada se koža odmara i regeneriše.

Foto: Unsplash.com

Koristite hidratantnu kremu. Nakon što ste očistili svoje i lice i isprali masku potrebno je hidrirati kožu. Možete da rashladite kremu ako imate crvenilo. To će zategnuti pore i ostaviti kožu blistavom i sjajnom.

Spavanje na boku ili stomaku stvara pritisak na lice. Neke studije su čak pokazale da to može dovesti do bora. Najbolji način da sprečite ove probleme je spavanje na leđima, ako možete. 😀

Autor: redportal.rs

#nega lica