Kako se izboriti sa neželjenim slikama seksualne prirode? 😡😡😡

Muškarci koji šalju neželjene fotografije svog polnog organa mogli bi služiti do šest meseci zatvorske kazne prema novom zakonu koji je predložen u Finskoj. U pitanju je izmena zakona o seksualnom uznemiravanju tako da uključuje slanje fotografija eksplicitnog sadržaja, zajedno s verbalnim i tekstualnim uznemiravanjem. Prema trenutno važećem zakonu, seksualno uznemiravanje smatra se kaznenim delom samo ako uključuje fizičko dodirivanje.

Neki počinitelji koji šalju fotografije seksualnog sadržaja procesuirani su prema državnim zakonima o kleveti, ali ovaj zakon nije zadovoljavajuć budući da ne uzima u obzir seksualnu prirodu zločina. Istraživanje koje je ove godine sprovela organizacija za zaštitu dečijih prava Plan International pokazalo je kako je 51% od 14.000 anketiranih devojaka i mladih žena doživelo seksualno uznemiravanje putem interneta. Njih 35% primilo je neželjene seksualne ili eksplicitne fotografije ili slike.

IZVOR: TW / @Yozla_

Studije pokazuju da je seksualno uznemiravanje prilično često i da su žrtve ove vrste ponašanja najčešće žene.

IZVOR: TW / @GordanaAndjelk2

Da li NE ipak ne znači ništa? Kako se izboriti sa dobijanjem ovakvog sadržaja? Šta je u glavi muškaraca koji smatraju da je ovo odličan prvi korak u konverzaciji? To su samo neka pitanja na koje nemamo odgovore. Ovakvo ponašanje je uznemirujuće, nepoželjno i pomalo zabrinjavajuće. Usvajanje ovog zakona, iako je to u dalekoj Finskoj, sjajan je prvi korak u borbi protiv seksualnog nasilja i daje nadu da će jednoga dana pravda brže stizati sve počinitelje zločina seksualne prirode.

Autor: Daily mail/redportal.rs

#Dick pick

#Finska

#seksualno uznemiravanje

#slike

#zakon