Bez velike muke i pripreme, a rezultat je olizan tanjir! 😋

Klasičan recept za ljutkastu testeninu - pasta arrabiata sa grilovanim paradajzom i čili sosom. Ova večera sa testeninom je goruće ljuta, sa domaćim sosom i veoma ukusna! Sos je začinjen i ljut, pa ovaj recept za testeninu je otuda i dobilo ime: arrabiata na italijanskom znači ljut / začinjen.

Foto: pexels.com

Potrebni sastojci: 250g testenine, 1 mali luk isečen na kriške, 450g čeri paradajza , ⅓ šolja maslinovog ulja (oko 80 ml), 1 kašika ljutog čili sosa, 1 kašičica žutog šećera, 4 srednja karanfilića, 4 čena belog luka, so.

Uputstvo: Prerežite čeri paradajz na pola i dodajte ih zajedno sa narezanim lukom i belim lukom u veliki tiganj. Prelijte sa 2 kašike maslinovog ulja. Dobro promešajte paradajz i luk. Paradajz i luk grilujte u tiganju oko 15 minuta ili dok se ne naboraju i ne porumene (ne smeju biti pregoreli), a ipak i malo sočni. Kada budete na pola puta grilovanja, dodajte čili sos, karanfilić, šećer i još malo maslinovog ulja. Redovno mešajte kako biste bili sigurni da luk i beli luk nisu ugljenisani. Na kraju uklonite pečeno povrće i pustite ga da se ohladi 10 minuta.

Foto: pexels.com

Za to vreme, sipajte u šerpu vodu sa malo soli da prokuva i kuvajte testeninu dok ne omekša. Procedite i prebacite testenine odmah u tanjir. Sipajte grilovani paradajz i ostalo povrće na testeninu i dobro promešajte.

Foto: pexels.com

I obrok je gotov za svega 20 minuta. Pastu začinite dodatno i ukrasite po želji; naša preporuka je da dodate malo rendanog parmezana i svežeg bosiljka.

Foto: pexels.com

Poslužite sa dobrim belim vinom i podelite je sa vašim omiljenim društvom. Prijatno! 😋

Foto: pexels.com

Autor: redportal.rs

#hrana

#pasta

#pasta arrabiata

#recept

#recepti

#ukusno