Politix je odlučio da uradi nešto posebno za Movember, i uspelo mu je 🤣

Ove godine Movember je obeležila kolekcija australijskog brenda muške odeće Politix. Naime, oni su se udružili sa vizuelnom umetnicom Pamelom Kleeman-Pasi kako bi kreirali jedinstveno odelo koristeći muške brkove.

Movember je godišnji događaj koji podstiče muškarce širom sveta da puste brkove u novembru kako bi podigli svest o ozbiljnim zdravstvenim problemima muškaraca, kao što su rak prostate i rak testisa. Ove godine, Politix je odlučio da uradi nešto posebno za Movember, i na kraju se odlučio za nosivo muško odelo napravljeno od prave kose sa brkovima.

Foto: Politix/Skrinšot

Mo-Hair odelo je napravljeno od unikatne tkanine koju je kreirala vizuelna umetnica iz Melburna Pamela Kleeman-Passi, koja je imala poseban razlog da se uključi u ovaj projekat, pošto je njen suprug preminuo od raka prostate i kolorektalnog karcinoma. Passi je svu neophodnu frizuru za brkove 2016. godine obezbedio Sustainable Salons, salonski program za reciklažu kose koji sakuplja i reciklira kosu iz raznih salona, a kako je vest o projektima počela da se širi, slučajni ljudi su počeli da joj šalju pakete sa svojim brkovima. takođe.

Foto: Politix/Skrinšot

Oni su prvo ispleli sve dlake brkova zajedno sa pamukom da bi napravili ovu originalnu tkaninu, koju je potom menadžer dizajna Politixa Pol Burden isekao u jednostruko odelo. Da bi izbegao svrab koji se obično povezuje sa dlakama na koži, Politix je postavio odelo.

- Kada ti je kosa na glavi, izgleda zaista prelepo. Ali kada je van tela, odmah postaje odvratna, odbojna, zaista jezi ljude. Zanima me polaritet između onoga što je zaista sladostrasno i onoga što je zaista odbojno - rekla je Pamela Kleeman-Pasi.

IZVOR: YT / POLITIX Menswear

Autor: redportal.rs

#Brkovi

#Mo-Hair

#Movember

#odelo od muških brkova