O njoj je napisao i knjigu koja izlazi sledeće sedmice

Pisac Haruki Murakami ima toliko majica da ih čuva u kartonskim kutijama. On je s obzirom na svoju kolekciju majica, napisao novu knjigu o njoj Murakami T: The T-Shirts I Love, koja će biti objavljena sledeće sedmice.

On je u ekskluzivnom intervjuu za The New York Times pričao o svojoj kolekciji i što za njega znači lični stil. U nastavku prenosimo deo. 👇

U kojem trenutku ste shvatili da imate kolekciju majica, a ne samo puno majica?

- Nikad nisam planirao imati kolekciju majica. Samo bih vidio košulju i pomislio: "To izgleda super" i kupio je, a zatim kupio drugu. Nikada ih nisam namerno skupljao - više je kao da su stvari funkcionirale tako. Sigurno mi nije palo na pamet da ih pretvorim u knjigu.

Što vama kao osobi znači stil u književnom svijetu?

- Nabolja stvar kod profesionalnih pisaca, uz to što ne morate ići na posao ili učestvovati na sastancima, je da slobodno nosim što god želim. Gotovo da ne nosim kravatu ili kožne cipele. U tom smislu, pretpostavljam da majice za mene simbolizuju slobodu.

Mnoge od ovih majica kupljene su radnjama polovne robe. Što vam se u tome sviđa i koje izazove to predstavlja?

- Obično idem u takve prodavnice u potrazi za starim LP pločama. Uspeo sam kupiti dosta neobičnih ploča (džez i klasika), i to po povoljnoj ceni. Kad ne mogu pronaći nijednu dobru ploču, potražiću drugde u dućanu, uključujući odeljak za majice.

View this post on Instagram

A post shared by The New Yorker (@newyorkermag)

IZVOR: IG / newyorkermag

Autor: redportal.rs

#Haruki Murakami

#kolekcija majica

#majica