Maska za piling od 2 sastojka koja svi imate u kući

Piling je proces koji uklanja mrtve ćelije kože i eksfolira kožu kako bi bila glatka i čista. Problemi sa kožom kao što su suvoća, braon i crne fleke, akne i ožiljci od akni, mogu se ukloniti pilingom. Postoje različite vrste pilinga, kao što su hemijski, laserski i prirodni piling.

Foto: Pixabay.com

Hemijski piling koji sadrži supstance kao što su glikolna kiselina i mlečna kiselina, ima za cilj obnavljanje same kože.

Laserski piling preferiraju oni koji ne mogu da se reše problema kože prirodnim i hemijskim metodama pilinga.

Sa laserskim i hemijskim pilingom koji se redovno primenjuju na koži, rešavaju se prolemi kao što su opekotine od sunca i hirurški ožiljci.

Umesto skupih kremica, seruma i maski za lice - posegnite za lepotom i svežim izgledom iz prirode, da budemo precizniji, iz vaše kuhinje. 😀

Banane, med, jogurt, kvasac, mleko i maslinovo ulje samo su neke od namirnica koje su naše bake i mame koristile za negu kože jer se u njima kriju brojni vitamini i minerali važni za održavanje i osveženje kože lica. U nastavku vam predstavljamo recept za piling od 2 sastojka koje svi sigurno imate u svojoj kući.

Sastojci: 2 kašike kukuruzovog brašna i jedno jaje.

Priprema: Smesu dobro pomešajte a zatim nanesite na lice i ostavite da deluje 15 minuta. Nakon toga lice operite toplom, a završite sa hladnom vodom.

Jaje je odličan sastojak maskama jer sadrži supstancu bogatu aminokiselinama koje zatežu površinski sloj kože pa blagotvorno deluju i na zatvaranje pora i ublažavanje bora.

Autor: redportal.rs

#Piling za lice

#prirodni piling