Maska štiti lice od hladnoće

Koža je u toku zime izložena spoljašnjim uticajima, hladnoći i vetru. Zahvaljujući višeslojnom oblačenju štitimo kožu ruku, vrata i generalno tela od sušenja i iritacije. Međutim koža lica je izložena hladnoći.

Usled hladnog vrema imunitet kože slabi i može doći do pojave bubuljica.

Važno je redovno skidati mrtve ćelije, ali ne treba preterivati sa pilingom. U ovom periodu koža je sklona pucanju, pa agresivan piling može pogoršati problem i oštetiti kožu.

Serumi tretiraju specifična stanja kože i omogućavaju bolje prodiranje krema. Ako je dehidrirana uzmite preparate sa hijaluronskom kiselinom, ako imate crvenilo, tu su oni protiv kuperoze.

Veoma je važno naneti zaštitu pre izlaska na hladnoću, kremu i puder, koja čini mehaničku barijeru. Kreme nanositi bar 30 minuta pre izlaska napolje, kako bi ih koža upila. Sunčevo zračenje nije jako u zimskom periodu, ali preporučuje se upotreba dnevnih krema sa zaštitnim faktorom.

Ove zime maska ima funkciju zaštite od koronavirusa, ali i zaštitu od hladnoće. U toplim danima maska ne dozvoljava koži da diše, ali zimi će je čuvati od vetra i hladnoće. 😷

Foto: redportal.rs

Koža noću diše i odmara. Naročito je važno odabrati hranljive proizvode koje treba naneti na kožu pre odlaska na spavanje. 😴

Autor: redportal.rs

#hidrirati kozu zimi

#koza lica

#zastita lica zimi