Ova vežba će vam pomoći 👇

Dokazano je da nesanica negativno utiče na kvalitet života i zdravlje. Osobe koje pate od nesanice imaju veći rizik od anksioznosti, depresije, srčanih problema, dijabetesa i oslabljenog imuniteta. 

Ukoliko i vas muči nesanica, u nastavku donosimo nekoliko saveta za ovaj problem. Pre odlaska u krevet izbegavajte konzumiranje napitaka bogatim kofeinom, kao i unos šećera, a poželjno je i da bar sat pre spavanja odložite telefon, jer veštačka svetlost loše utiče na kvalitet sna.

Za one koji ne praktikuju jogu, poželjno je da uradite sledeću vežbu. Za početak lezite na leđa tako da vam butine budu 15-50 cm udaljene od zida. Potom savijte noge u kolenima i oslonite se petama uz zid.

Ukoliko se butine nalaze pod pravim uglom u odnosu na leđa, tada će zadnjica biti na ispravnom rastojanju od zida. Ispravite noge i oslonite se na zid čitavom površinom stopala. Ne savijajte noge u kolenima i opustite ih. Ako vam je neudobno, možete staviti jastuk pod glavu ili leđa. Zatvorite oči i dišite. Stavite jedan dlan na stomak, a drugi na srce, i ostanite u ovom položaju oko 15 minuta.

Autor: redportal.rs

#lek

#lek za nesanicu

#nesanica

#vežba