Jaja su jedna od osnovnih namirnica u ishrani mnogih ljudi. Idu u razne kolače i torte, ali jedemo ih najčešće za doručak. Neko voli pržena a neko kuvana. Ako ste se pitali kako su jaja savršeno skuvana kad ih jedete u restoranima evo trika kako da ih tako spremite kod kuće.
Dovoljno je da samo nekoliko sekundi duže držite jaja u ključaloj vodi da žumance izgubi željenu "mekoću". Problem ćete rešiti jednom zauvek ako pribegnete metodi kojom se služe kuvari - na vreme uklonite proključalu vodu. Žumance će svaki put biti nežno i polutečno.
Naravno, savet je da koristite domaća jaja. Stavite ih isključivo u hladnu vodu, pa na šporet. Pustite da proključa i odmah isključite ringlu. Nemojte još uvek sklanjati šerpu sa šporeta. Ostavite je da odstoji tako još 10 minuta.
Posle 10 minuta, prospite vrelu vodu i sipajte hladnu. Držite jaja u njoj još minut, a zatim ih izvadite i uklnite ljusku. Na ovaj način će žumance biti savršene "mekoće", odnosno niti previše tečno, niti previše tvrdo.
CECA OTKRILA: Imam 3 NOVE PESME! 🎶✨
Autor: mondo.rs / redportal.rs