Šta izabrati ove zime?

Svi oni koji idu na planinu podeljeni su na skijaše i bordere. Ono što je najzanimljivije je da obe grupe zimsko druženje na stazama zovu skijanje, bez obzira vozili skije ili bord.

Skijanje je dosta lakše naučiti, ako vam je cilj da što pre počnete da se spuštate niz padinu. Noge nisu vezane jedna za drugu kao na bordu, a postojanje štapova dosta olakšava koordinaciju celog tela.

Skijanje se takođe pokazalo kao mnogo prirodnije početnicima koji kreću sa učenjem u ski-školi, zbog toga što vam noge ostaju razdvojene i pomerate ih nezavisno jednu od druge.

Bord zahteva drugačiji položaj tela koji može biti vrlo nezgodan za početnike.

Skijanje se teže usavršava. Iako ćete vrlo brzo krenuti da se spuštate niz padinu, biće vam potrebno dosta vremena da naučite pravu tehniku kako biste izgledali kao profi skijaš. Sa bordom je priča drugačija. Kada naučite osnove i naučite da održavate ravnotežu, onda morate poraditi na brzini koja će vam pomoći da još lakše skrećete. Kod borda nema mnogo tehnika koje treba usavršavati, ravnoteža je najbitnija.

Foto: Pink.rs/pink.rs / printscreen

Jedna od bitnijih informacija: sa skija se značajno manje pada nego sa borda. Spremite štitnike, borderi! 🤣

Što se tiče opreme, potrebna je skijaška jakna, skijaške pantalone, bazni slojevi koji će vam čuvati toplotu, i dodaci kao što su zaštitne naočare i rukavice. Preporučuje se i kaciga.

Početnici, vrsni skijaši i borderi, spremite se za novu sezonu. 😉

Autor: redportal.rs

#Odmor

#bord

#skijanje

#skije

#zimski sportovi