Često ćete čuti od vegana i vegetarijanaca, da postoje jela koja imaju ukus identičan mesu. Trik je u začinima koja jelu daju dimljeni ukus. Na taj način se može dobiti i veganska slanina od povrća. Da, dobro ste čuli. Jedna mogućnost je priprema uz pomoć mrkve.
Kada iz nje izađe tečnost, dobijate hrskavost baš poput slanine. Priprema je jednostavna, pa da počnemo.
Sastojci:
3-4 sirove tanko narezane šargarepe, 1 kašičica javorovog sirupa, 1 kašičica tečnog dima, 1 kašičica belog luka u prahu, 1 kašičica crnog luka u prahu, 1/2 kašičice dimljene paprike
Priprema:
🥕 Pomešajte sve sastojke u velikoj činiji. S obzirom na to da je recept dosta fleksibilan, možete slobodno staviti više ili manje nekog začina
🧄 Isecite šargarpeu na pola i s unutrašnje strane povlačite poteze gulilicom kako biste dobili tanke ploškice koje izgledaju kao slanina.
🧅 Marinirajte ploške u sosu koji ste prethodno pripremili 30 minuta te ih složite na papir za pečenje.
🥓 Obavezno razmaknite svaki komad šargarepe da ne bi postale gnjecave. Stavite ih u prethodno zagrejanu rernu na oko 10 minuta, izvadite napolje, pričekajte da se stisnu i uživajte u ukusu.
IZVOR: IG / joolsvstheworld
Savršen ručak: MARINIRANA JUNETINA 🧄🧅🥩
Zdrava ČORBA 🥘
NEODOLJIVA torta sa slatkom pavlakom i narom 🍰
Autor: redportal.rs