Život je jedan! Iskoristite ga najbolje što možete!

1. Osuđivanje. Biti izuzetno osuđujući prema sebi je direktan put ka nesreći.  Prestani da se koncentrišeš na svoje slabosti i razvij svoju snagu.

Foto: Unsplash.com

2. Krivica, žaljenje, prošlost. Svi mi pravimo greške, ali ne dozvolite da vam se ove greške zaglave u glavi i utiču na vašu budućnost. Jedino što možete da uradite je da naučite nešto iz ovih grešaka i postanete bolja osoba. Ne dozvolite da krivica i žaljenje iz prošlosti unište vašu sreću.

3. Strah od nepoznatog. Biti zabrinut zbog nečega što ti nije poznato je u redu. Ali treba da zapamtite da se dobre stvari dešavaju kada izađete iz svoje zone komfora. Ako već duže vreme želite nešto da probate, ali ste se plašili – samo napred i probajte.

4. Ljubomora. Biti ljubomoran na nečiji uspeh ili sreću čini vas nesrećnim. Ne upoređujte se ni sa kim, jer vaši životi, pozadine i okruženja nisu isti. 

Foto: Unsplash.com

5. Kontrola. Želja za kontrolom svega dovodi do povećanog nivoa stresa. Život je prilično spontan i ne možemo sve da kontrolišemo. 

Foto: Unsplash.com

6. Društvene mreže. Sindrom društvenih mreža je bolest 21-og veka. Probudimo se i prvo što zgrabimo je pametni telefon. Stalno razmišljamo o lajkovima, retvitovima, vestima u trendu, komentarima, fotografijama itd. Ovo ima tendenciju da preoptereti naš um i odvrati nas od onoga što je zaista važno.

Foto: Pixabay.com

Šta vas to sprečava da budete 100 posto srećni?

Autor: redportal.rs

#Sreća