Saznajte i zašto! 😉

Kada nastupi hladno vreme, poslednja stvar koja vam pada na pamet jesu prekomerne fizičke aktivnosti koje se obavljaju napolju. Trčanje po hladnom vremenu možda ne deluje tako prirodno kao kada je toplo i sunčano. Pre nego što se povučete na traku za trčanje, razmislite o benefitima koje vam donosi trčanje po hladnom vremenu. Evo šta sve to niste znali:

Foto: Unsplash.com/@filmazzarino

1. Trčanje po hladnom vremenu može vam pomoći da sagorete više masti. Prohladno vreme može neželjenu masnoću pretvoriti u drugu vrstu masti koja zapravo sagoreva kalorije.

2. Hladnoća je zapravo najidealnije vreme za trčanje. Što je hladnije vreme, to je manje toplotnog stresa na telu, što znatno olakšava trčanje

3. Trčanje je odličan alat za sprečavanje zimskog debljanja. Trčanje sagoreva značajne kalorije i stoga je moćan alat za održavanje, pa čak i gubitak težine tokom zime.

4. Trčanje vam može pomoći u sprečavanju "zimske depresije". Kada se dani skrate, a temperatura naglo padne, mnogi ljudi pate od poremećaja sezonskog uticaja. Trčanje pomaže u oslobađanju moćnih hormona koji pomažu u suzbijanju ove depresije, povećavajući pozitivna stanja raspoloženja tokom hladnih meseci.

5. Trčanje će vam održavati metabolizam snažnim. Trčanje na hladnom služi za "zavaravanje" tela, sprečavanje sezonskog usporavanja metabolizma i pomaže u održavanju zdrave težine.

Autor: redportal.rs

#benefiti

#hladnoća

#trčanje

#zima