Nosite li štikle svaki dan? Evo šta su posledice, ali i dobre strane 😁

Učestalo nošenje štikli može izazvati mnoge posledice na vašim stopalima.

Iako štikle nisu najudobniji komad obuće, često su jedina prihvatljiva varijanta za neke prilike, a i prelepo izgledaju na nozi. Međutim, iako ste svesni koliko su neudobne i da njihovo dugotrajno nošenje ima neugodne posledice poput žuljeva i bolova u nogama i stopalima, možda niste svesni nekih ozbiljnijih i dugotrajnijih posledica.

Foto: Pexels.com/Ray Piedra

Povreda zgloba: Iako kratko nosite štikle, možete naškoditi svojim stopalima. Dovoljan je samo jedan pogrešan korak usled kog možete stopalo iskrenuti u stranu, a tako možete istegnuti ligamente i lateralnu stranu zgloba. Iako ovo nije najgore što može da se desi kada nosite štikle, jako je bolno, a postupak lečenja je dugotrajan. Ovakva povreda često se događa ženama koje nisu navikle na hod u štiklama pa bi zato svaka početnica trebalo da provežba hod u štiklama kod kuće.

Opasnost od artritisa: Zbog načina hodanja i stajanja u štiklama, možemo dobiti artritis u kolenima.

Devojke vole da nose visoke potpetice jer im podižu samopouzdanje, ali ništa smešnije nema od žene koja ih nosi, a ne ume da hoda u njima. Zato ukoliko se baš i ne snalazite na toj visini, držite se ravnijih cipela koje isto tako mogu da budu efektne.

Zato što samo one mogu učiniti da vam guza i noge izgledaju sjajno! 😁

View this post on Instagram

A post shared by 🎀𝒱𝒶𝓁𝑒𝓃𝓉𝒾𝓃𝒶 𝑀𝓁𝒶𝒹𝒿𝑒𝓃♡𝓋𝒾𝒸🎀 (@ml_valentinaaa_) on

IZVOR: IG / @ml_valentinaaa_

Zato što ravne cipele ni izbliza ne izgledaju tako dobro. 😍

Zato što ravne cipele ne mogu biti tako neodoljive. 😊

Autor: Redportal.rs

#štikle