Uvedite ih što pre u svoju ishranu

Celulit najviše pogađa žene i to je nešto sa čim će velika većina žena morati da se suoči pre ili kasnije. Može se pojaviti na bedrima, nogama, rukama i zadnjici. Neki osnovni uzroci celulita uključuju količinu prisutne masti u telu, starost, genetiku i lošu ishranu. Bez sumnje da je ishrana itekako bitna kada je u pitanju nastanak, ali isto tako i tretman celulita, piše magazin.novosti.rs.

Ovsena kaša. Jedna činija ovsene kaše odličan je izbor za početak dana. Istraživanja su pokazala da ovakav doručak pomaže da se kasnije tokom dana unese mnogo manja količina kalorija. Ovas je izvor proteina i vlakana koji su poznati po tome da stvaraju osećaj sitosti. Vlakna u ovsenoj kaši pomažu da se toksini eliminišu, kao i celulit. Ovas je, takođe, bogat vitaminom B i cinkom.

Borovnice. Jedna od najzdravijih namirnica jesu borovnice i preporučuju se svima koji se bore sa celulitom. Ovaj poznati antioksidant pomaže organizmu tako što neutrališe one enzime koji su poznati po tome što uništavaju vezivno tkivo. Borovnice su veoma bogate vitaminom C i imaju visok nivo vitamina E.

Čili papričice. LJute papričice su koristan saveznik u borbi protiv celulita. One ubrzavaju metabolizam i do 25 odsto nakon konzumiranja. Osim toga, papričice su bogate vitaminom B6 koji regeneriše vezivno tkivo.

Semenke suncokreta su pune hranljivih materija i uspešno eliminišu celulit. Imaju dosta vitamina E, a bogate su i kalijumom i cinkom. Dobar su izvor selena jer jedna šolja semenki suncokreta obezbeđuje više od trećine preporučenog dnevnog unosa ovog minerala. Ove semenke su bogate vitaminom B6 koji je dobar u borbi protiv celulita. Takođe, on je prirodan diuretik pa izbacuje višak vode. Zato, uključite semenke suncokreta, ali u umerenim količinama da ne biste uneli višak kalorija u organizam.

Crna čokolada. Prirodni kakao pun je antioksidansa, koji pospešuje razgradnju celulita. Crna čokolada bogata je kalijumom, magnezijumom i gvožđem. Dnevna preporučena doza je jedno malo rebro cokolade sa 80 odsto kakaoa.

Autor: magazin.novosti.rs

#celulit

#ishrana

#namirnice

#zene