Mesta na koja ćete se vraćati ✨

Istočna strana Balkana i 354 kilometra Bugarske obale obiluju peščanim preliepim plažama i gradovima. Ukoliko niste upoznazi sa tim, na kraju ovog teksta će vam sve biti jasno. Mnoga mesta imaju mnoštvo istorijskih građevina različitih arhitektonskih stilova, hotele i odmarališta.

Sunčev breg

Sunčev Breg je letovalište koje se nalazi na jugoistoku Bugarske na samo 30 km severno od Burgasa. Ovo najmodernije letovalište na Crnom moru smešteno je u 8km dugom peščanom zalivu koji formira polumesec, okrenut na istok. Severni deo letovališta blago se uzdiže uz poslednje obronke Stare planine, gde se graniči sa gradićem Sveti Vlas. Na južni deo praktično se nastavlja novi Nesebar u čijem je podužetku poluostrvo na kome se nalazi drevni grad Nesebar, koji je pod zaštitom UNESCO-a.

Foto: Instagram.com/tamillenniumtravel

Varna

Varna je lučki grad, pun širokih avenija, nasleđa iz bugarskih komunističkih godina i fasada zgrada koje slede arhitektonske stilove uvezene iz Zapadne Evrope.

Naziva se još i crnomorskom prestolnicom kako zbog kulturnog tako i zbog ekonomskog značaja.

Foto: Instagram.com/v.for.varna

Sozopol

Sozopol je stari grad s prekrasnom arhitekturom i jedan od najstarijih gradova na obali Crnog mora i istovremeno najstariji bugarski grad. Grci su ga osnovali još u 7. veku pre nove ere.

Ovaj grad je centar bugarskog morskog turizma. Stotine hiljada turista svake godine poseti ovaj grad. Plaža Harmanite u Sozopolu je jedna od najljepših i najposjećenijih, ima obeležje Plave zastave.

Foto: Instagram.com/iris.exlibris

Foto: Instagram.com/iris.exlibris

Autor: redportal.rs

#Bugarska

#Plaža

#bugarska plaža

#plaže