10 genijalnih trikova za kosu koji će vam promeniti život 💁‍♀️

Postoje dani kada vam je kosa dobra, a postoje dani kada je fantastična. Mali genijalni trikovi koje profesionalni frizeri koriste pretvoriće vas u profesionalca. Ne shvatajte ovo bukvalno! 😅 Za potrebe šišanja ili boje ipak se obratite stručnom licu!

1. Lokne vam nisu uspele kako treba? Umesto da pokvasite celu kosu kako bi ih ispravili poslužite se bočicom sa sprejom i samo blago nakvasite kosu. Biće dovoljno da vam ispravi lokne, ali će i skratiti vreme sušenja.

2. Koristite sprej za volumen a previše je jak pa vam je teško da je isfenirate. Pomešajte ga sa sve kapi ulja za kosu na dlanu a zatim provucite kroz kosu.

Foto: Unsplash.com

3. Da biste osvežili lokne, koristite fen postavljen na hladno. Razbarušite kosu sa jedne na drugu stranu, prolazeći prstima kroz kosu kako biste vratili lokne u život.

4. Prskanje kose sa malo vode reaktivira jučerašnji proizvod tako da ne morate da dodajete proizvod ponovo.

5. Skraćivanjem krajeva samo 1 cm nećete izgubiti željenu dužinu ali će vam kosa zato izgledati zdravije i punije.

6. Zdrava kosa zadržava duže boju. jednom nedeljno uradite hidrirajući tretman kod kuće.

7. Za volumen kose važno je da prvo sušite koren podižući ga prstima. Tek kada je koren skroz suv spuštajte se polako na ostatak kose.

8. Ako nemate vremena da operete kosu, a treba vam volumen koristite suvi šampon, koji ćete staviti pre spavanja, a zatim kosu vezite u punđu. Iznenadiće vas rezultati kada se probudite sledećeg jutra.

Foto: Unsplash.com

9. Ako želite da vam feniranje traje duže morate obratiti pažnju da vam kosa bude skroz suva. Kada završite sa feniranjem sačekajte 5 minuta da se kosa ohladi pa proverite da li je neki deo ostao vlažan.

10. Ako ste slučajno stavili previše proizvoda u kosu iskoristite šampon za suvo pranje.

Autor: redportal.rs

#kosa

#trikovi za lokne

#volumen