Podaci ne lažu 💥

Možda nećemo odgovoriti na sva vaša pitanja o orgazmu u ovom tekstu, ali ćete sigurno naići na nešto što niste znali. Dajemo kratak pregled statističkih podataka koji su povezani sa orgazmom:

Oko 85% muškaraca je izjavilo da je njihov partner doživeo orgazam tokom poslednjeg seksualnog odnosa; 64% žena su izjavile da su doživele orgazam na poslednjeg seksa. (Nacionalno istraživanje seksualnog zdravlja i ponašanja, 2010.)

Muškarci češće doživljavaju orgazam kada seks uključuje vaginalni odnos; žene imaju veću verovatnoću da dožive orgazam kada se uključe u različite seksualne radnje i kada su uključeni oralni seks ili vaginalni odnosi. (Nacionalno istraživanje seksualnog zdravlja i ponašanja, 2010.)

Među uzrastom od 18 do 59 godina, muškarci starijeg uzrasta imaju manju verovatnoću da postignu orgazam; žene imaju veću verovatnoću. Starost nije povezana sa orgazmom partnera ni za muškarce ni za žene. (Nacionalno istraživanje seksualnog zdravlja i ponašanja, 2010).

Mnogo je verovatnije da će žene skoro uvek ili uvek doživeti orgazam kada su same nego sa partnerom. Međutim, među ženama koje su trenutno u partnerskim vezama, 62% kaže da su vrlo zadovoljne učestalošću orgazma. (Characteristics of Vibrator Use among Women)

Moguće je iskusiti i genitalni i ne-genitalni orgazam, čak i kod nekih osoba sa povredama kičmene moždine. (Funkcionalni MRI mozga tokom orgazma kod žena, 2005).

Autor: redportal.rs

#muškarac

#orgazam

#seks

#statistika

#žena