Da je Riska ovo znala ne bi joj se desilo ono što se desilo 🤣

Vreme je pretoplo, pa sada češće nego ranije otvaramo zamrzivače kako bismo napravili led za neko osvežavajuće piće, ali i da bismo uzeli hranu kako bismo spremini nešto za klopu. Ispravnost hladnjaka nam mora biti prioritet jer ne bismo smeli da jedemo hranu ukoliko hladnjak ne radi kako treba.

A evo i jednog trika kako da saznate da li je sa hladnjakom sve u redu i da li je hrana ispravna.

Ako planirate odmor, verovatno nećete ostaviti baš prepun zamrzivač, ali sve i da je tako, pronađite u njemu mesta za jednu šolju. Napunite je vodom skoro do vrha i ostavite da se potpuno zamrzne, a onda na površinu zaleđene vode stavite jedan dinar. Kada se vratite sa odmora, makar to bilo i posle samo nekoliko dana, dinar bi trebalo da se i dalje nalazi na površini vode.

Ali ako je potonuo u led, i nalazi se već na polovini šolje, to je siguran znak da zamrzivač ne radi kako treba. Moguće je i da je nestajala struja, i da vam se hrana, zajedno sa vodom u šolji, odmrzla i ponovo zamrzla što postavlja veliko pitanje oko njene bezbednosti za jelo.

Trik nam može pomoći da budemo bezbedni u konzumiranju hrane jer se leti vrama kvari mnogo brže. Ne bi valjalo da pojedemo nešto što ne valja.

Autor: mondo.rs

#hladnjak

#hrana

#leto

#zamrzivac