Da li ih i vi pravite?

Šminkanje tokom letnjih meseci može biti pravi izazov ukoliko niste upoznati sa trikovima i savetima koji će vam pomoći da tokom toplih, letnjih dana izgledate sveže. Tokom leta šminka se topi na licu, što ne izgleda lepo, a ujedno stvara velike probleme na koži lica. Zbog toga u nastavku teksta delimo sa vama nekoliko saveta i grešaka koje žene najčešće prave.

1. greška: Koristite teške pudere

Leti se koža mnogo brže masti, pa lice ubrzo nakon šminkanje prosijava. Kako biste izbegli sjaj i topljenje pudera, mejkap stručnjaci savetuju da izbacite iz upotrebe teške tečne pudere i pudere uopšte. Umesto njih možete koristiti BB kreme, koje su idealno rešenje tokom toplih dana jer neće zatvoriti pore, lagane su i koža neće prosijavati.

Foto: Unsplash.com

2. greška: Koristite rumenilo i hajlajter

Dnevna šminka tokom leta treba da bude blaga, neprimetna i da da svež izgled ženi. Visoke temperature svakako će doneti prirodno crvenilo u licu i sjaj, odnosno prosijavanje kože koje smo malopre pomenuli, zbog čega ove proizvode zamenite nanošenjem bronzera u blagom sloju. Korektor će ukloniti sitne nepravilnosti, a njime možete posvetliti određene delove lica.

Foto: Pixabay.com

3. greška: Koristite tečne senke i ajlajnere koji nisu vodootporni

Dosta žena ima problem masnih kapaka, ako na to dodamo još i visoku temperaturu jedno je sigurni - senka, maskara, krejon i ajlajner počeće da se tope brže nego što mislite. Idelani mejkap proizvodi za leto jesu oni vodootporni sa kojima ćete biti sigurni tokom celog dana. Koristite proizvode u prahu, a ajlajner i krejon ostavite za večernji mejkap.

Autor: redportal.rs

#greške

#leto

#mejkap

#šminka

#šminkanje