Ranoranioci su srećniji i uspešniji 🤗

Kod ljudi postoje različite navike i rituali pri ustajanju. Neko voli da ustane čim se probudi, neki vole da se još malo izležavaju, a neki vole i da se okrenu na drugu stranu i odlože alarm na još par minuta. I sve to tako ide dok ne dođe vikend kada obično malo duže spavamo.

Ipak, i vikendom bismo trebali da ustanemo u isto vreme kao i radnim danima jer tako ćemo biti uspešniji i bolje ćemo se osećati, tako kažu stručnjaci.

Stručnjaci za spavanje savetuju da bi trebalo da se ustaje u isto vreme svako jutro, bez obzira na to kada smo legli da spavamo i da li radimo taj dan ili ne, jer je to odlično za mentalno i fizičko zdravlje, a time i za zadovoljstvo životom generalno.

Ukoliko se rano budite zbog posla cele nedelje, probudite se u isto vreme i vikendom kada ne radite - osećaćete se mnogo bolje, energičnije i zadovoljnije nego da spavate dugo, poručuju.

Naime, osobe sa navikom buđenja u isto vreme bili su 13 odsto srećniji svojim ličnim životom, 45 odsto zadovoljniji finansijskom situacijom i 42 odsto ispunjeniji poslom koji rade. Zapravo su izjavili da su im životi prilično uravnoteženi, navodi se u istraživanju.

Neka druga istraživanja nagoveštavaju da bi rano buđenje u isto vreme moglo da bude ključ za vrhunsku produktivnost, što bi objasnilo zašto su pojedinci koji imaju tu naviku često zadovoljniji svojom finansijskom i poslovnom situacijom.

Da li ste i danas ustali u isto vreme kao i tokom radne nedelje? 😁

Autor: magazin.novosti.rs / redportal.rs

#budjenje

#jutro

#ranoranioci

#san