Da li je laserska epilacija pogodna za naše telo?

Epilacija je medicinski postupak pri kom se koristi laser, odnosno intenzivan snop svetlosti, za uklanjanje neželjenih dlačica. Sve više žena i muškaraca odlučuje se za trajno uklanjanje dlačica na svom telu. Šta kažu stručnjaci: da li je to zahvalno za našu kožu?

View this post on Instagram

Naša subota 🥰 Da li u naš Centar dolaze muškarci? 🤔 Da! ✔️ Veliki broj muške populacije posećuje naš Centar. ✔️ Regije koje najčešće rade su: ▪️regija ledja ▪️regija grudi ▪️regija stomaka ▪️regija vrata ▪️regija jagodica ▪️regija ušne školjke Besplatan pregled i konsultacije možete zakazati kod naših ljubaznih lekara: 📲 064/5333-882 Vaš Princess Laser Centar 👑

A post shared by Epilacija Princess Beograd (@princess_laser_centar) on

IZVOR: IG / @princess_laser_centar

Da li je laserska epilacija bolna?

Ne brinite, trajna epilacija nije bolna. I značajno su unapređeni, naročito u pogledu komfornosti za pacijenta. Tretman je mnogo bezbolniji nego što je bio ranijih godina, a taj minimalan osećaj bola može se porediti sa osećajem peckanja.

Šta posle epilacije?

Posle epilacije najčešće nije potrebna nikakva posebna nega. Ukoliko imate izuzetno osetljivu kožu pa se prolazno crvenilo ipak pojavi, možete staviti hladnu oblogu desetak minuta. Preporučuje se nanošenje pantenol kreme narednih nekoliko dana, ujutro i uveče. Bar 2 nedelje nakon epilacije ne smete se sunčati, niti ići u solarijum. Ukoliko se izlažete suncu, obavezno je korišćenje visokog zaštitnog faktora. Uništene dlačice same ispadaju naredne dve nedelje, a epilaciju ćemo ponoviti za 4-8 nedelja (zavisno od regije koju tretiramo), na isti način i sa istom pripremom kao i prvi put. Što znači - bez depiliranja u međuvremenu. Dok čekate naredni tretman, regiju koju tretiramo brijete ili dlačice uklanjate kremom za depilaciju.

Autor: epilstudio.rs / redportal.rs

#epilacija

#koža

#laser

#zdravlje