Posle ovoga će se mnogi zamisliti

U poslednje vreme na svakom koraku možemo da čujemo ili pročitamo razne savete koje dijete da vodimo i kako da smršamo. Sve se na kraju svede na to da treba smanjiti ili potpuno izbaciti šećer iz ishrane. To je naravno teško uraditi jer većina stvari koje danas kupujemo sadrže šećer, od onih u pekarama do onih u supermarketima.

Ali oni kojima pođe za rukom da potpuno izbace šećer svedoče o tome da su rezultati fenomenalni. Zato je novinar Majkl Grothaus odlučio da sprovede jedan eksperiment i da 2 nedelje uopšte ne unosi rafinisani šećer.

Grothaus je ostale stvari jeo normalno i unosio je oko 2.000 kalorija, kao i inače, ali je prestao da pije gazirane napitke, voćne sokove, beli hleb, pastu, jogurt itd. Umesto toga, jeo je povrće, jaja, ribu, meso, integralnu testeninu i pirinač, a šećer je unosio isključivo u prirodnom obliku, odnosno kroz voće.

Majkl priznaje da mu je prvih nekoliko dana bilo veoma teško–imao je vrtoglavice, zamagljen vid, manjak koncentracije, bio je užasno i umoran i osećao je pravu krizu da pojede nešto slatko. Ali, sve se promenilo posle šestog dana–više nije osećao umor, bio je budniji i fokusiraniji.

Da li ste spremni da u potpunosti izbacite šećere iz ishrane? 🤔

Autor: mondo.rs / redportal.rs

#VOCE

#dijeta

#ishrana

#povrce

#secer