Muškarci otkrili 5 razloga zašto vole žene sa kratkom kosom

Ideja da se žene sa dugom kosom smatraju poželjnijim u muškim očima potkrepljuje se višedecenijskim primerima iz popularne kulture i evolucione psihologije . Međutim, jedna studija sugeriše da je kratka kosa povezana samo sa različitim aspektima ženske atraktivnosti.

Žene sa dugom kosom smatraju se "zdravim" i "inteligentnim", dok kratkodlake lepotice dolaze kao "brižne" i "ženstvene". Na kraju dana, sve se svodi na preferenciju, ali postoji još mnogo razloga zbog kojih neke muškarce privlače dame sa kratkim frizurama.

Foto: Unsplash.com

1. Kratka kosa privlači više pažnje. Kratke frizure se izdvajaju od ostalih, pa su muškarci skloni da ih uvek primete. Prema onome što smo prikupili na internetu, mnogi muškarci koji imaju sklonost ka ženama sa kratkom kosom, rekli su da kratka kosa nije toliko česta kao duge frizure, što je čini posebnom.

2. Muškarci vole otkriveno lice i vrat. Kosa može da odvlači pažnju i krije ženske crte lica. Muškarci se izgleda slažu sa ovom idejom, rekavši da su im lice i vrat veoma privlačne osobine, a kratke frizure bolje izražavaju žensku lepotu.

3. Potrebno je manje vremena za održavanje. Muškarci mrze da čekaju žene dok se spremaju. Zaključak: Kratka frizura je pobeda.

Foto: Unsplash.com

4.Kratka kosa pokazuje samopouzdanje. Nije svaka žena spremna da eksperimentiše sa kratkim frizurama. Potrebna je prava hrabrost i, što je najvažnije, samopouzdanje. Muškarce privlače žene sa visokim samopouzdanjem.

5.Poslednja, ali ne i najmanje važno, kratka frizura se ne dešava slučajno. Ako se žena odluči da izabere kratku frizuru ona zahteva održavanje, to znači da se dobro brine o sebi. Ovo je veoma važno za muškarce, jer im pokazuje da je žena zainteresovana da vodi računa o svom izgledu.

Autor: redportal.rs

#kratka kosa