U luksuznom naselju sa fantastičnim pogledom 😍

Na 35 m iznad zemlje, između 2 nove stambene zgrade smešten je Sky Pool, prozirni otvoreni bazen u londonskoj četvrti Nine Elms. Dug je 25 metara, i od akrila je. Dizajnirali su ga HAL Architects. Bazen može da primi do 148.000 litara vode.

S obzirom da veliki napredak na polju tehnologije i inženjerstva ne čudi da su uspeli i ovo da projektuju. Bazen može da se nosi sa kretanjima obe zgrade, koje povezuje baš on. Zgrade imaju po 10 spratova. Iz HAL Architects su rekli da bazen nije čvrsto pričvršćen već može da se kliže sa jedne na drugu stranu. I to neće narušiti vodonepropusni integritet, sistem ostaje stabilan.

Sky Pool treba da se otvori 19. maja 2021. godine.

Foto: Instagram.com/signetpool

- Vizija za Sky Pool proizašla je iz želje da se pomaknu granice u građevinskim i inženjerskim sposobnostima, Ecoworld Ballymore je želeo da uradi nešto što nikada ranije nije urađeno - rekao je predsednik Ballymore i programer Embassy Gardens.

- Volimo da pomeramo granice sa svim aspektima dizajna, transparentna struktura Sky Pool-a rezultat je značajnog napretka u tehnologijama tokom poslednje decenije. Iskustvo u bazenu biće zaista jedinstveno, osećaćete se kao da lebdite vazduhom u centralnom Londonu - dodao je on.

Da li biste smeli da ovako nešto iskusite? 😂

View this post on Instagram

A post shared by Keeping Pools Blue for 40yrs (@unitedchemical)

IZVOR: IG / unitedchemical

Autor: redportal.rs

#London

#bazen

#otvoreni bazen

#prozirni bazen