Da li ste se ikada zapitali zašto se u skupim restoranima služe tako male porcije? Zašto je tako mala porcija precenjena?
Takozvani "Hi-End" restorani se više fokusiraju na kvalitet hrane nego na kvantitet. Često se u ovim restoranima služi jako skupa hrana tj. sastojci za spremanje ovih jela su skupi. Služeći manje porcije oni smanjuju troškove za kupovinu ovih sastojaka. Jer koga briga da l' ostaješ gladan zar ne? 😅
Naime, ovi restorani, takođe, vole da impresioniraju svoje mušterije svojom kreativnošću. Šef voli da pokaže svoj talenat i veštine, a u okviru jela može da pokaže različite tehnike spremanja.
Neki čak kažu da su ova jela toliko jakih ukusa da vam nije potrebno više od toga što vam posluže.
Na Instagramu se pojavio video-snimak u kom jedan momak slikovito pokazuje kako izgleda kada šefovi tih restorana spremaju vašu porciju:
IZVOR: IG / @moj.boy
Složićete se da su naše pljeke ipak perfektne veličine i vala najedeš se ko čovek. 😅
Intuitivna ishrana kao novi trend
Kako se jelo na srpskom srednjovekovnom dvoru? 🍗🍞🏰
Koliko puta dnevno KLOPATE?
Autor: redportal.rs