Silikonska dolina ulaže milijarde u ove projekte

Španska firma Grifols koja se bavi ispitivanje krvi i ima sedište u Barseloni traži mlade volontere koji će dati svoju krv kako bi se dodatno testirao uticaj njihove krvne plazne na proces starenja.

Ranije ove godine, španska firma je za 146 miliona dolara kupila Alkahest, kompaniju osnovanu od strane neurologa sa Univerziteta Stenford koji je u svojim publikacijama iz 2011. godine i 2014. godine govorio da krv mladih ima zadivljujuće efekte na usporavanje procesa starenja.

Kompanija Alkahest je identifikovala više od 8.000 proteina u krvi koji pokazuju da ova terapija može da ima izuzetno pozivitvne efekte. Navodi se da ovakve terapije mogu da imaju i jako dobre rezultate kada je u pitanju borba protiv Alshajmerove ili Parkinsonove bolesti.

Kako navodi Newsweek, cilj ovih naučnika je da se "hakuje" proces starenja i da se umanji šansa od obolevanja od bolesti koje dolaze sa starenjem. Naučnici navode da starenje može da se kontroliše, odmeri, pa čak i da ima obrnuti proces.

Inače, ovo je rezultat milijardi i milijardi dolara koji su uloženi u ispitivanje usporavanja starenja. Samo nekoliko meseci pre početka pandemije koronavirusa, investitori iz Silikonske doline su ulagali enormne količine novca kako bi pokrenuli novu nauku - ona koja će se paviti sprečavanjem starenja.

Neke firme su već krenule da proizvode lekove koji ubijaju ćelije koje izazivaju starije, a u kolikoj meri će ovo postati mejnstrim, ostaje nam da vidimo u vremenu ispred nas.

Autor: redportal.rs

#Antiejdžing

#mladost

#starenje