Zavisi pre svega od vašeg načina ishrane

Da li uopšte trenirate i ako trenirate koliko to često radite?

Ako trenirate, da li vam se nekada desi da to činite punog stomaka ili praznog?

Trošenje masti treningom na prazan želudac bolje će poći za rukom osobama koje su na ishrani bez ugljenih hidrata i čije telo je već naviknuto da crpi energiju iz masti.

Pojedini nutricioniti tvrde da treniranje praznog stomaka neće pomoći pri ubrzanom mršavljenju, nego će samo doprineti manjku energije za optimalno izvođenje treninga.

Lak obrok sa proteinima, posle treninga.

- Sat do dva pre treninga treba pojesti neki lagan obrok koji se pretežno sastoji od proteina i zdravih masti, kako bi organizam imao dovoljno energije za trening - rekao je trener Stefan Šenfeld za britanske medije.

S druge strane, mnogi veruju da upravo treniranje nakon samog buđenja, odnosno nakon što niste ništa jeli u periodu od osam do 12 sati, podstiče ubrzano topljenje masnoća u organizmu.

- Treniranje na prazan želudac odlično je za one koji pokušavaju da održe kalorijski deficit i da skinu kilograme, jer će nakon treninga telo žudeti za proteinima, a ne za ugljenim hidratima i šećerima, kao što je to slučaj kod većine ljudi - kaže nutricionista Pamela Nisevi Bede za Women"s Health.

Autor: Novosti Magazin

#Obrok posle treninga

#Obrok pre treninga

#teretana

#trening