Ko ne voli banane i zašto niko? 😂

Ako jedete bananu ujutru to je dobro, ako je jedete popodne i to je dobro, međutim, ako je jedete uveče to je najbolja varijanta.

Banane su pune magnezijuma i kalcijuma, što je jedan od glavnih razloga zašto bi bilo dobro da ih jedete pre spavanja. One pomažu u opuštanju mišića i doprinose kvalitetnijem snu.

Inače, banane u sebi sadrže prirodne ugljene hidrate što pomaže da se smanji nivo glukoze u krvi, pa samim tim posle sat vremena od pojedene banane možete lagano da utonete u san.

Da li ste čuli za triptofan? U pitanju je aminokiselina koja pomaže organizmu da generiše serotonin u telu koji smiruje organizam i pomaže nam da zaspimo.

Ako ste se pitali kakve banane bi trebalo da jedete, postoje 3 kategorije i na ovo bi trebalo da obratite pažnju:

1. Nezrele banane - njih bi trebalo da jedu oni koji pate od dijabetesa, zato što se u bananama stvara sve više slobodnih šećera kako one sazrevaju.

2. Zrele banane - ove banane su dobre za one koji imaju problem sa probavom. Zrele banane se lakše vare i možda su baš ove banane dobre za vas.

3. Vrlo zrele banane - na određenim delovima ove banane su već postale smeđe i prepune su šećera koji je nastao od skroba. Međutim, ako vam je ovaj deo da su prepune šećera zasmetao, nikako nemojte da izostavite činjenicu da su vrlo zrele banane pune antioksidansa koji štite telo od slobodnih radikala, usporavaju starenje, snižavaju holesterol, smanjuju rizik od raka, itd.

Zaključak: JEDITE BANANE 😁

Autor: Novosti magazin / redportal.rs

#Lek za dobar san

#Zašto je dobro jesti bananu

#banana