Postoje 3 razloga

Malo je ljudi na svetu koji ne vole slatkiše, ali je sve više onih koji žele da prestanu sa vođenjen nezdravog načina života. Zato sve veći broj sluša savete nutricionista koji su zlata vredni i uvek su tu da ljude usmere ka korišćenju zdravih namirnica.

U svakodnevnom životu ljudima se često dešava da nakon obroka, naročito ručka, posegnu za nečim slatkim, jer im jednostavno organizam traži šećer.

Nutricionistkinja Laura Ford otkrila je 3 razloga za takvo stanje organizma:

- Postoje 3 razloga zašto odjednom osetimo želju za šećerom, i to baš oko 3 sata popodne. Prvi je, nismo uneli dovoljno ugljenih hidrata za ručak - rekla je ona.

Lora savetuje da obavezno pojedete ugljene hidrate za ručak, ali da oni budu kompleksni, kao što su integralni pirinač ili batat.

- Drugi razlog je da niste uneli dovoljno hrane i još uvek ste gladni. Telo će tražiti slatkiše jer zna da će oni najbrže dati željeni efekat dodatne energije.

Treći razlog je zapravo iznenadio mnoge:

- Hormoni gladi, grelin i leptin, usko su povezani sa našim ritmom sna pa ako niste spavali preporučenih 8 sati, moguće je da će oni aktivirati želju za zadovoljenjem potrebe za šećerom - objasnila je nutricionistkinja.

Autor: redportal.rs

#cokolada

#hrana

#nutricionista

#secer

#slatkisi