U obliku 2 isprepletena srca 💞

Ljubavno jezero, jezero u obliku srca, veštačko delo koje se nalazi u pustinji u blizini Dubaija, verovatno je jedna od najupečatljivijih atrakcija za romantične parove koji posećuju Bliski Istok.

Od svog kultnog ostrva u obliku palme, do nebodera poput Burdž Kalife, Dubai u pustinji ima još mnogo toga što možete otkriti oko najnaseljenijeg dela. Jedan od takvih skrivenih dragulja je veštačko Ljubavno jezero. To su u suštini 2 isprepletena jezera u obliku srca koja se nalaze u blizini oaze Al Kudra. S obzirom da je veličine 550.000 kvadratnih metara, vidljivo je čak i iz svemira.

Pored samog jezera je stotina hiljada vrsta grmlja, preko 16.000 stabala i hiljade šarenih cvetova, uključujući crvenu begoniju, bilo raspoređenu u obliku srca, ili kako bi se napisala reč "Ljubav".

Ljubavno jezero Dubaija počelo je da privlači pažnju nakon što je šeik Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, prestolonaslednik Dubaija, na svom Instagram nalogu podelio fotografiju iz vazduha.

View this post on Instagram

A post shared by 👑Fazza👑 (@fazza_fanzs)

IZVOR: IG / fazza_fanzs

Međutim, oblik jezera ćete moći da vidite iz helikoptera ili ako preletate dronom preko njega, za šta će vam trebati dozvola. Ukoliko ne uspete uvek ga možete pogledati na internetu ili putem Google Earth. 🤣

IZVOR: YT / UAE Explorer

Autor: redportal.rs

#Dubai

#Ljubavno jezero

#oaza

#romantika