Zašto me u obraz ljubiš, neću da mi budeš drug! 😅

Prekidi veze su skoro uvek bolni, a ono što može jednako ili čak više da boli jeste situacija prijateljske zone (friend zone), u kojoj voljena osoba priča o svom ljubavnom životu, a da uopšte nije svesna vaših osećanja. 😓

Ukoliko vam se sviđa ili čak volite neku osobu, ali ste "zarobljeni" u prijateljskoj zoni, ipak postoje načini da se oslobodite i stvorite šansu za vezu, prenosi portal Klix.ba.

NE TRAŽITE PAŽNJU OČAJNIČKI 😅

Ukoliko mnogo ulažete u odnos i vrednujete ga više, druga osoba bi vas mogla shvatili olako i obraćati manje pažnje na vaše potrebe jer previše vremena provodite u udovoljavanju drugima. Ne treba da se ponašate tako da očajnički tražite pažnju. 😏 Pokušajte se malo odmaknuti i barem pretvarati nezainteresovano.

BUDITE SEBI PRIORITET 😎

Ne bojte se da vreme provodite sami. Dajte prostora drugoj osobi i priliku da joj nedostajete kako bi shvatila koliko vredite. Vreme možete provoditi fokusirajući se na druge aspekte svog života: karijeru, hobije, porodicu, prijatelje i slično. Zbog toga će druga osoba osetiti potrebu da vam priđe bliže.

IZLAZITE ČEŠĆE 🥳

Ako se dosad vaš svet vrteo oko potreba određene osobe a ne uspevate je privoleti, onda probajte da odigrate na kartu ljubomore. Počnite češće izlaziti s drugim ljudima, voljena osoba bi mogla shvatiti šta propušta. Istina je da ljudi počinju da shvataju vrednost drugih tek onda kada ih izgube. 😉 Ako voljena osoba pokaže znakove ljubomore, znaćete da je trik uspeo.

Foto: Unsplash.com/Marcus Wallis

TRAŽITE USLUGE 😆

Ako zatražite uslugu, indirektno tražite da vam osoba posveti vreme i energiju. Teoretski je dokazano da ćete biti privlačniji. Nemojte se samo usredsrediti na njihove potrebe, vreme je da tražite nešto za sebe.

KOMPLIMENTI I OTVORENOST 🤩

Izgovaranje lepih reči je korisno, ali nije dovoljno. Potrebno je pokazati koliko vam je stalo do određene osobe, pomoći joj u pravo vreme i biti joj podrška. Takođe, nemojte da vas bude stid da kažete kako se osećate. Ipak, budite oprezni da ne budete uvek dostupni kako ne biste bili shvaćeni olako.

NEKA POŽELE VIŠE 😏

Možda bi trebalo razmisliti da otvoreno kažete šta osećate, jer sreća prati hrabre. 😎 Ipak, tokom prvog razgovora nemojte govoriti previše. Napravite pauzu od nekoliko dana i dajte osobi vremena da razmisli o svemu i poželi novi razgovor.

Autor: klix.ba / redportal.rs

#6 načina

#frend zone

#zona prijateljstva