Novi Oreos samo početak partnerstva između NBA i Mondelez International

U toku ove sedmice, Nacionalna košarkaška asocijacija Sjedinjenih država (popularna NBA) objavila je da se udružila sa firmom Mondelez International koja proizvodi Oreo keks. Rezultat saradnje biće nova, ograničena serija NBA Dynasty Oreos.

Novi kolačići - na kojima će biti utisnuti logotipovi 6 različitih NBA timova trebalo bi da se nađu na policama prodavnica širom SAD već do kraja ovog meseca, navodi se u najavi.

Logotipovi NBA Dynasty Oreos uključiće grbove Boston Seltiksa, Čikago Bulsa, Golden Stejt Voriorsa, Los Anđeles Lejkersa, Majami Hita i San Antonio Sparsa, koji su neki od najvećih klubova u istoriji NBA, navodi se u saopštenju.

Dve kompanije su takođe najavile nagradnu igru Taste Greatness, koja će biti pokrenuta 29. marta. Prema najavi, pobednik ove igre će dobiti veliko nagradno putovanje na NBA All-Star 2022.

Međutim, novi Oreos i nagradna igra samo su početak najavljenog višegodišnjeg partnerstva između kompanije Mondelez International i NBA lige.

Mondelez International kreiraće i druge proizvode i promocije zajedno sa NBA ligom, a saradnji će biti priključeni i pridruženi brendovi Mondelezu, poput Chips Ahoi, Nutter Butter, belVita, Ritz Crackers, Trident i Sour Patch Kids, navodi se u saopštenju.

- Uzbuđeni smo što ćemo sarađivati sa NBA na unapređenju naše zajedničke posvećenosti okupljanju ljudi i stvaranju zajednica - rekla je u izjavi Rejčel Loson, zamenik direktora kompanije Mondelez International za potrošačke i maloprodajne aktivnosti.

- Kroz ovo partnerstvo naša 2 brenda stvorićemo trenutke koji ujedinjuju sve NBA entuzijaste: od saigrača i trenera, do navijača i porodica - dodala je Rejčel.

Prema najavama, ovo partnerstvo čini Mondelez International zvaničnim sponzorom NBA, WNBA, NBA G lige, NBA 2K lige i celokupne košarke u SAD.

Za sada će NBA Dynasty Oreo biti prisutan samo na američkom tržištu, međutim, s obzirom da se zna koliko su i NBA i Oreo popularni širom sveta, samo je pitanje vremena kada će se ovaj brend proširiti i na ostatak sveta, pre svega Evropu.

Autor: redportal.rs

#limited edition

#ograničena serija

#orea

#oreo

#oreo keks

#saradnja oreo nba

#zvanični sponzor nba