The Rock se sprema za povratak

Ostrvo Alkatraz u Kaliforniji, jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u zemlji, trebalo bi da se otvori sledeće nedelje nakon što je mesecima bilo zatvoreno zbog koronavirusa.

Bivši zatvor koji se nalazi u zalivu San Francisko, među čijim je zloglasnim bivšim stanovnicima bio i poznati mafijaš Al Kapone, od ponedeljka će primati posetioce koji će biti obavezni da nose maske za lice i poštuju socijalno distanciranje, saopštila je služba Nacionalnog parka.

Ova turistička atrakcija bila je zatvorena od decembra, kada su za 5 okruga u državi uvedene stroge mere povodom suzbijanja širenja koronavirusa.

- Usko sarađujemo sa našim partnerima u javnom zdravstvu kako bismo uskladili naše poslovanje sa lokalnim smernicama i omogućili pristup ostrvu po prvi put ove godine - rekla je Laura Džos, generalni nadzornik Nacionalnog rekreacionog područja Golden Gate, dodavši:

- Očekujemo da svi slede smernice, nose masku i daju jedni drugima prostor da bezbedno uživaju u iskustvu na ovoj kultnoj lokaciji.

Pre nego što je pandemija počela, Alkatraz je tokom letnjih meseci primao 5.000 do 6.000 posetilaca dnevno, prema izveštaju Merkuri Njuza iz San Hozea.

Od otvaranja u ponedeljak, broj posetilaca će ponedeljkom i petkom biti ograničen na maksimalno 900 ljudi dnevno, dok će od utorka do četvrtka na ovom mestu smeti da bude maksimalno 600 ljudi.

Obilasci Alkatraza obično uključuju mogućnost upotrebe slušalica za preslušavanje snimaka bivših stražara i zatvorenika koji evociraju svoje vreme provedeno u ovom zatvoru.

Ostrvo je prvo bilo zatvoreno 14. marta 2020. godine, odmah nakon početka pandemije, a zatim je ponovo otvoreno u avgustu, ali samo za ture na otvorenom, pre nego što je ponovo zatvoreno u decembru.

Alkatraz je radio kao zatvor od 1934. do 1963. godine, a zatim je postao turističko mesto od 1973. godine. Jedna je od najpopularnijih destinacija na tlu cele Amerike.

Autor: redportal.rs

#Amerika

#Kalifornija

#The Rock

#alkatraz

#americki

#zatvor