Ljuljaj me nežno, ljuljaj me fino, polako 🤩

Iako je svaka veza posebna i ima neke svoje karakteristike, opet postoje stvari koje su zajedničke svim parovima. 😎

ZALJUBLJENOST 😍

Ne možete da spavate, ne možete da se koncentrišete, jedva čekate da vidite partnera… Studija je otkrila da čak 56% ljudi u ovoj fazi oseća pojačan seksualni nagon i leptiriće u stomaku čim pomisli na voljenu osobu. Ono što je vrlo važno jeste da se vratite u stvarnost. Niko nije savršen - ni partner, ni vi.

UDOBNOST 🤗

Ovo je faza kada se telo smiri, a obožavanje počnu da zamenjuju realnije slike. Faza vrele glave je prošla, ali niste još potpuno na zemlji. Važan savet za ovu fazu je da ni ona nije potpuno realno stanje.

Foto: Pixabay.com/Pixabay.com

ISPITIVANJE 🤔

Počinjete da sumnjate da li će vaša veza potrajati. Da li je ovo zaista ono što želite? Možete li sebe videti dugoročno sa ovom osobom? Da li je ozbiljnije nego što ste očekivali? Da li uopšte imate potencijal za dugotrajnu vezu? Da li ste kompatibilni?

U ovoj fazi je najvažnije da ne sumnjate previše u sebe, već da pokušate da otkrijete šta je dobro za vas i vašu budućnost. Porazgovarajte o tome šta oboje želite.

STABILNOST 😎

Nakon uspona i padova, faza stabilnosti je tačka u kojoj sve dolazi na svoje mesto i osećate se sigurno. Parovi su veoma srećni u ovoj fazi, čak iako je početni intenzitet emocija istrošen. Osećanje stabilnosti stvara dugotrajnu vezu. Neki čak mogu reći da je to najbolja faza veze. Ako imate sreće, i dalje imate leptiriće u stomaku. Prirodno je da želite da svoju vezu pomerite na viši nivo. Srećni ste zajedno, briga zbog mogućeg raskida je nestala i zajedno se radujete budućnosti.

Važan savet za ovu fazu: U nekom trenutku ove faze mogli biste da osetite dosadu. Zato je neophodno da oboje imate život van veze. Zdrav partnerski odnos podrazumeva da život ne bi trebalo da se vrti samo oko vas dvoje.

Autor: redportal.rs

#faze

#ispitivanje

#parovi

#stabilnost

#udobnost

#zaljubljenost