Budite posebno oprezni kad solite namirnice

Možda niste znale. posebno ako ste tek nedavno počele da kuvate, ali svaka namirnica zahteva posebnu pripremu. Kad kažemo posebna priprema mislimo i na vreme kad bi hranu trebalo soliti. Pre kuvanja trebalo bi posoliti pirinač, testeninu i meso, dok bi grašak i pečurke valjalo posoliti posle toga, a za luk je svejedno.

Foto: Unsplash.com/@danielcgold

Pirinač, kao i testenina, upija slanu vodu tokom kuvanja i omekša. Meso bi trebalo posoliti pre termičke obrade, jer se ono tokom pripreme skupi i naknadno upije ukuse, pa će mnogo bolje apsorbovati začine ako ga odmah posolimo.

Grašak ćemo duže kuvati ako ga odmah posolimo, zato so treba dodati na kraju. Bogate vodom, pečurke ne valja soliti na početku pripreme, jer će prerano ispustiti sokove i postati gumene, što nikako ne želimo.

Sad kad znate sve cake slobodno se možete baciti na pripremu najukusnijih jela. Srećno! 😎

Autor: redportal.rs

#domaćica

#kuhinja

#priprema

#trik

#trikovi