Poželećete da je napravite opet

Dosadili su vam recepti za piletinu? Svi su isti, ili ste skoro sve probali po nekoliko puta? Onda je ovaj recept upravo za vas! Origanalno ime ovog jela je Kung Pao piletina i služi se u restoranima širom sveta.

Potrebno vam je:

500 grama pilećeg filea, ljuta papričica, 4 mlada luka, 2 čena belog luka, 2 šake kikirikija, 2 kašike belog vina, 4 kašike soja sosa, 2 kašike gustina, 2 kašike ulja.

Priprema:

Piletinu isecite na kockice i marinirajte u mešavini po jedne kašike vina, soje, ulja i gustina razmućenog u malo vode. Marinirajte u frižideru dvadesetak minuta. Propržite je na ostatku ulja, dok ne dobije lepu boju. Izvadite iz tiganja, i u njemu zagrejte ostatak tečnih sastojaka, gustin i sitno seckane beli luk i ljutu papričicu. Kada se sos lepo zgusne, dodajte piletinu i kikiriki i dobro pomešajte. Servirajte posuto seckanim mladim lukom, uz bareni pirinač.

I javite utiske! 😎 Prijatno! 🙂

Autor: redportal.rs

#kineski način

#piletina

#priprema

#recept