Dug boravak u kući, suv vazduh i nedostatak sunčeve svetlosti povećavaju probleme kože

U trenucima produženog boravka kod kuće usled suvog vazduha i nedostatka sunčeve svetlosti pojačavaju se problemi kod suve kože. Ona postaje crvena, gruba, sve češćepočinje da svrbi i to je apel da neki od lipida naše kože ne obavlja svoju primarnu funkciju. U nastavku saznajte kako da takvoj koži pomognete sa dermakozmetičkim preparatima.

Zaštitinička uloga ceramida

Ceramidi su lipidi (ulja) koji se prirodno nalaze u koži i od esencijalne su važnosti kaopodrška barijeri kože i u zadržavanju hidratacije. Bez ceramida, koža može postati suva i može doći do svraba i iritacija. Ceramidi obnavljaju i hidriraju. Kada je nivo ceramida nizak, barijera kože slabi i koža gubi hidrataciju. Primena ceramida direktno na koži pomaže u obnavljanju barijere kože i u zadržavanju hidratacije.

Foto: Redportal.rs/Privatna arhiva

Procesom starenja nivoi ceramida u našoj koži se smanjuju i već preko 30 godina starosti – skoro 40 % procenata ceramida iz naše kože skoro da nestaje, a već do 40. godine taj procenat je još viši i iznosi 60 %. 

Ceramidi takođe stvaraju i zaštitni štit koji kožu štiti od spoljnih uticaja poputprljavštine i zagađenja, uz istovremeno zadržavanje dovoljne količine vlage.Pojedine studije su pokazale da proizvodi koji sadrže ceramide mogu dugoročnoda ublaže i spreče izraženu suvoću kože. Kada lipidna barijera postane ugrožena iz navedenih razloga (starost, nivo zagađenja i oštećenja, pojačano izlaganje suncu takođe šteti količini ceramida), koža izgleda loše i ima osećaj suvoće.

Ceramidi se nalaze u svim CeraVe proizvodima

Čuveni američki dermakozmetički brend CeraVe osnovan još 2005. godine, a od prošlog meseca dostupan je i u Srbiji. U 8 proizvoda dostupnih kod nas nalazi se jedinstvena kombinacija 3 esencijalna ceramida (ceramidi 1, 3 i 6-II) koji nadoknađujupostojeće ceramide u koži i umiruje suvu kožu kroz ograničenje gubitka vlažnosti, povećavajući nivo hidratacije i obnavljajući barijeru kože. 

Foto: Redportal.rs/Privatna arhiva

Proizvode izdvaja MVE tehnologija koja predstavlja revolucionarni sistem postepenogotpuštanja sastojaka u koži nazvan MultiVezikularna Emulzija (MVE), koji otpušta hidratantne sastojke tokom perioda od 24 sata, sloj po sloj, kako bi koža ostala meka celi dan.

Više informacija o asortimanu potražite na zvaničnom sajtu brenda.

Autor: redportal.rs

#CeraVe

#MVE tehnologija

#ceramidi

#dehidrirana koža