Mali trikovi za uspešan trening 💪

U susret proleću i lepom vremenu mnogi kreću sa aktivnostima napolju i treninzima u želji da poboljšaju svoju kondiciju ili izdefinišu telo, međutim, nakon nekoliko treninga većina će odustati usled nedostatka motivacije.

Kako biste istrajali i redovno trenirali biće dovoljno da sledite korake u nastavku teksta:

Foto: Unsplash.com

1. Kupite opremu

Adekvatna oprema za treniranje je veoma bitna, pogotovo ukoliko ste rešili da se aktivno bavite sportom. Pored toga, ukoliko uložite novac u opremu biće vam lakše da odlazite na treninge, u suprotnom biste znali da ste izdvojeni novac na opremu samo "bacili".

2. Aplikacije

Danas postoji jako veliki broj aplikacija pomoću kojih možete prilikom svakog treninga meriti koliko ste kilometara pretrčali, kojom brzinom šte išli i slično. Takođe, u okviru nekih aplikacija nalaze se i planovi za različite vrste treninga koji vam i te kako mogu biti od pomoći ukoliko ste početnik.

Foto: Unsplash.com

3. Uvek je lakše u društvu

Kako ne biste propuštali treninge može vam biti od koristi pomoć prijatelja, odnosno ukoliko se dogovorite da na treninge idete sa dečkom /devojkom, prijateljem i slično, nećete ih propuštati jer biste onda poremetili i plan treninga osobe sa kojom ste napravili dogovor.

Ukoliko ljudi iz vaše okoline nisu sportski nastrojeni, savetujemo vam da se učlanite u neku od grupa na društvenim mrežama i sa više ljudi, koji imaju isti cilj kao vaš, počnete sa vežbanjem.

Foto: Unsplash.com

4. Neka sve bude spremno

Ako na trening idete ujutru, više motivacije imaćete ukoliko opremu i sve što vam je potrebno za trening spremite veče pre. Kada ustajemo ujutru često smo mrzovoljni i žurimo, zbog čega je bitno da sve bude na svom mestu!

Autor: redportal.rs

#motivacija

#saveti

#trening

#vežbanje