Recept za najpopularniju američku pitu 🤩

Znate ono kada u američkim filmova na svaki njihovo praznik izvade one pite raznih ukusa, pa vam krenu bale kad krenu da seku? 🤤 E pa, ona koju najviše koriste u filmovima je pita sa jabukom i zato smo danas izdvojili dobro isproban recept. 😏

Šta vam je potrebno? 🧐

📌 ZA TESTO 🧾:

125 grama brašna

1 jaje 🥚

50 grama šećera

1 vanilin šećer

1 prašak za pecivo

50 grama otopljenog putera 🧈

📌 ZA FIL 🧾:

4 jabuke (oljuštite ih, očistite i tanko isecite) 🍏

25 grama putera 🧈

Pola kašičice gustina

Prstohvat muškatnog oraščića 🥜

Dve kašičice gustina

45 grama šećera

1 vanilin šećer

Sok od pola limuna 🍋

📌 PRIPREMA 🥣: 

Testo se priprema tako što ćete brašnu dodati jaje, šećere, prašak za pecivo i otopljeni puter i sve zamesiti kašikom. 🥣 Masa ne treba da vam se lepi za činiju. Trećinu testa odvojite i zamotajte u streč folija, i stavite u frižider. Ostatak testa razvucite testo i zajedno sa papirom za pečenja ga prebacite u kalup prečnika 15 ili 17 centimetara.

📌 PRIPREMA FIL 🥣:

Otopite puter u šerpici. Jabuke sitno naseckati, dodati šećer i sok od limuna, i promešajte.

U otopljeni puter dodajte jabuke i pržite na srednje jakoj temperaturi oko 2-3 minuta. Zatim, dodajte cimet i muškatni orah i promešajte. Poklopite i ostavite da se kuva do 12 minuta, uz povremeno mešanje. Posle 9 minuta, dodajte dve kašičice gustina, i onda ostavite još 2-3 minuta da se zgusne.

Zatim, jabuke blago izgnječiti viljuškom. Fil prebacite u kalup na testo. Poravnajte i preko dodajte malo šećera i cimeta. Ostatak testa izrendajte na krupno i stavite odozgo.

Pitu pecite na 180 stepeni oko 20-45 minuta. 🥧 Kada se ispeče, parčiće isecite na trouglove i preko stavite sladoled od vanile, za ful američko iskustvo. 😎 Uživajte. 🤩

Foto: Printscreen YouTube/ Preppy Kitchen

Autor: m.cdm.me / redportal.rs

#Amerika

#Američka pita

#Američka pita sa jabukama

#Apple Pie

#pita