Pripremajte ga sa puno ljubavi 💓

Ovaj recept za gulaš se ranijih godina vrlo često koristio. Kako je vreme prolazilo, pronalazilo se sve više recepata, ipak, ovaj bismo izdvojili kao najukusniji.

Sastojci: Oko 2 kg mesa, 1 kg crnog luka, 2 šargarepe, 1 glavica belog luka, 2 lista lovora, 2 dcl belog vina, ulje, začinska paprika, biber, suvi začin, so, 2-3 kašike brašna, 300 ml paradajz sosa.

Priprema:

Meso isecite na kockice, pa stavite u posudu. Sipajte brašno i lagano uvaljajte meso. 5 čenova belog luka samo malo spljoštite, pa stavite u dublji tiganj sa uljem. Posle par minuta izvadite luk, pa stavite meso. Kada se meso proprži sipajte vino, poklopite i dinstajte. Posle nekih 20 minuta dodajte sitno seckan crni luk, šargarepu isečenu na kolutove i onaj proprženi beli luk, a sa njima i ostale čenove koje ste usitnili. Dodajte i lovorov list i sve lepo promešajte. Dodajte čašu vode i povremeno dolivajte vodu kad ispari. Posolite, opet promešajte i poklopite. Kuvajte dok meso ne postane mekano. Sipajte paradajz sok i začinite. Ostavite da se krčka još 20 minuta i vaše jelo je spremno.

Za potpuni ugođaj možete ga poslužiti sa krompir pireom ili makaronama. Prijatno! 👨‍🍳😋

Autor: redportal.rs

#gulaš

#jelo

#priprema