Više puta se zaražavao, sve dok nije usledila nekroza 😬

Popularna kineska filmska glumica Gao Liu objavila je na društvenim mrežama fotografije oštećenog nosa, kao upozorenje na moguće opasnosti od pogrešno urađene plastične hirurgije.

Mlada pevačica i glumica koja je glumila u više filmova i TV programa i koja se u Kini smatrala zvezdom u usponu, poslednjih meseci se nije pojavljivala u javnosti, što je mnoge navelo da nagađaju. U ovom mesecu, glumica je na svom profilu na Weibo objasnila da je njeno neočekivano odsustvo izazvano štetom koja je nastala usled plastične operacije, i tom prilikom je deo nosnog tkiva zapravo odumro i otpao.

- Čitav postupak trajao je 4 sata. Mislila sam da ću za ova 4 sata biti lepša. Nisam očekivala da će ova 4 sata biti početak noćne more - rekla je Gao Liu svojim pratiocima na društvenim mrežama.

View this post on Instagram

A post shared by Yonca Magazin (@yonca_haber365)

IZVOR: IG / yonca_haber365

Glumica je rekla da se podvrgla plastičnoj hirurgiji misleći da će joj to poboljšati karijeru. Prijateljica ju je upoznala sa plastičnim hirurgom još u oktobru prošle godine. Gao Liu tvrdi da joj je, pre nego što je pristala na operaciju nosa, rečeno da će za nekoliko meseci moći da se vrati na posao, samo što se ispostavilo da je stvarnost mnogo drugačija. Posle operacije, nos joj se osećao nervozno i iritirano, i više puta se zaražavao, sve dok nije usledila nekroza.

- Koža na vrhu mog nosa... Postajala je sve tamnija i tamnija, a nos mi je postao nekrotičan - rekla je Liu i dodala da su joj bila potrebna 2 meseca hospitalizacije, a na ugovorenom poslu izgubila je oko 62.000 dolara. Još gore, oštećenje nosa bilo je toliko veliko da neće moći da se podvrgne rekonstruktivnoj operaciji najmanje godinu dana, dok tkivo ne zaraste u potpunosti.

Nakon otkrića Gao Liua, kineska veb stranica The Paper započela je istragu i saznala da je klinika koja je operisala glumicu dobila 5 administrativnih kazni između marta i oktobra 2020, iako razlozi nisu bili jasni.

Očigledno ovo nije jedinstvena situacija, jer zvanični podaci pokazuju da je 2019. godine broj nekvalifikovanih klinika za plastičnu hirurgiju premašio 60.000, 6 puta više nego redovnih klinika. Veruje se da je taj broj sada još veći.

Autor: redportal.rs

#kineska glumica

#nos

#plastična hirurgija