Da li ste se ikada našli u nekoj od sledećih situacija? ❓❓

Prema istraživanjima izgovaranje "nevinih laži" zapravo povećava poverenje u vezi. Naučno istraživanje pokazalo je da ljudi često više vole da čuju laž nego ružnu istinu zbog koje će se osećati loše. Ovo znači da kada želite da zaštitite partnerova osećanja ili da na neki način pomognete, imate pravo da slažete i da ne osećate krivicu zbog toga.

Napravili smo listu situacija u kojima laganje vašeg emotivnog partnera može biti prihvatljivo, pa čak i korisno.

1. KADA STE ZAROBLJENI U NASILNOJ VEZI

Foto: brightside.me

Nasilne veze nemaju nikakve veze sa stvarnom intimnošću ili razumevanjem i trebalo bi, u ovom slučaju, da sopstvenu bezbednost učinite prioritetom. Možda ćete morati da lažete o svojim postupcima, telefonskim pozivima i drugim kontaktima koje ste ostvarili. Etika zdravog razuma ne funkcioniše kada ste u opasnosti.

2. KADA VAS PARTNER PITA O VAŠIM OSEĆANJIMA PREMA DRUGIM LJUDIMA

Foto: brightside.me

Možda ćete nekada poželeti da izbegnete odgovore na neprijatna pitanja zarad vaše veze. Zamislite da vas patner pita sledeće: Da li si ikada voleo/la nekoga više od mene? Da li ti je on/ona privlačan/na? Ako je sve u redu u vašoj vezi bolje je da kažete NE, bez obzira na istinu. Možda ste u prošlosti nekoga više voleli i možda ponekad osećate da vas privlače drugi, ali vaša veza i partnerova osećanja su mnogo važnija od ovoga.

3. KADA ŽELITE DA RASKINETE SA PARTNEROM I NE ŽELITE DA GA DODATNO POVREDITE

Foto: brightside.me

Biti inicijator raskida nikada nije lako i potrebno je pronaći prave reči da kažete partneru da ga ostavljate. Nabrajanjem stvari koje vam smetaju, optuživanjem i vređanjem samo ćete dodatno povrediti osobu. Bolje bi bilo na primer objasniti svoja osećanja i pozvati se na pogrešan tajming vaše veze. Ovo će vam pomoći da sačuvate poštovanje i dostojanstvo i raziđete se prijateljski.

4. KADA ŽELITE DA PREKINETE RASPRAVU

Foto: brightside.me

Kada vi i vaš partner ne možete da se dogovorite oko nečega to izaziva dosta tenzije i stresa. Potrebno je da razmislite koliko je važno to, oko čega se raspravljate. Da li želite mir i razumevanje u vezi? Onda se povucite i recite da vam je žao i pravite se da se slažete sa partnerovim mišljenjem, čak i ako u svom srcu osećate drugačije.

5. KADA VAM SE NE DOPADA POKLON ILI OBROK KOJI VAM JE SKUVAO PARTNER

Foto: brightside.me

Možda je bolje da pribegnete učtivosti nego istini da ne biste uznemirili voljenu osobu. Posebno u specijalnim prilikama. Izbor da prećutite i oprostite male greške čini odnos boljim. Vaš partner je uložio vreme trud i novac kako bi se vi osećali dobro pa nemojte to da upropastite.

6. KADA ŽELIŠ DA OTKAŽEŠ SASTANAK BEZ POSEBNOG RAZLOGA

Foto: brightside.me

U novoj ste vezi, ali jednostavno niste raspoloženi za izlazak, umesto toga želite da izađete sa prijateljima? Ovo može biti teško priznati jer istina može povrediti osećanja vašeg pratioca. U ovom slučaju, bolje je izmisliti kredibilan razlog za otkazivanje datuma, kao na primer da morate da ostanete do kasno na poslu. Ponekad, naročito u novoj vezi, potrebno je malo prostora da se pozabavimo sopstvenim problemima ili vremenom za opuštanje i to je OK.

7. KADA VAM SE NE SVIĐA PARTNEROV ODABIR ODEĆE ILI NOVA FRIZURA

Foto: brightside.me

Zabavljate se sa osobom čiji vam se stil i frizura generalno dopadaju, ali jednog dana se desi da vas ta ista osoba iznenadi sa svojim izborom odeće, malo drugačijom frizurom ili nekim aksesoarom. Imate opciju da kažete svoje mišljenje čime biste izazvali zbunjenost, a imate opciju i da zadržite mišljenje za sebe i time zaštitite osećanja osobe do koje vam je stalo. Izaberite mudrost. Pohvalite ono što vam se dopada,a prećutite ono što nije po vašem ukusu.

DA LI STE IKADA LAGALI OSOBU DO KOJE VAM JE STALO? Da li je po Vašem mišljenju ok lagati u ovim situacijama?

Autor: redportal.rs

#love

#relationship

#truthornot