Ognjen se još uvek leči na Institutu za majku i dete, ne sedi, ne hoda, ne govori ☹😑

Nemanja Sirar iz Česterega, sela na području opštine Žitište, krenuo je na humanitarni ultramaraton dugačak oko 230 kilometara. Nemanja je odlučio da trči od Česterega do manastira Tumane za devetogodišnjeg dečaka Ognjena Žužića iz Zrenjanina, kome su potrebna novčana sredstva za lečenje, prenosi Blic.

- Započinjem humanitarni ultramaraton kako bih sakupio novac za Ogija i bar malo mu olakšao život. Ono što tražim od onih koji me podržavaju jeste da pošalju poruku 533 na broj telefona 3030 - objavio je na društvenim mrežama Nemanja Sirar, kog su sugrađani ispratili na put.

Kako je ranije saopšteno, rutu dugačku oko 230 kilometara, od Česterega, preko Borče, Pančeva i Požarevca, do manastira Tumane, Nemanja planira da istrči za tri dana. Nemanja je, inače, prošle godine istrčao prvi maraton u karijeri po snegu, u gotovo nemogućim uslovima, prenosi zrenjaninski.com.

Podsetimo, usled komplikacija na porođaju, Ognjenu je do danas dijagnostifikovano mnoštvo dijagnoza, a neke od njih su cerebralna paraliza, epilepsija, smanjena funkcija štitne žlezde, mešoviti specifični poremećaji razvoja, heterohromija irisa od koje boluje svega jedan odsto populacije...

Ognjen se još uvek leči na Institutu za majku i dete, ne sedi, ne hoda, ne govori, a napade nema duži vremenski period, potom ima seriju trzaja tokom nekoliko dana nakon kojih se javlja oduzetost koja traje par minuta, zatim nastupa period od više nedelja bez napada. Kada je uznemiren grize nadlaktice, ima nevoljne pokrete, upadljivo nevoljno drhtanje celog tela...

Sredstva za Ognjena prikupljaju se za dalju dijagnostiku, lečenje, medikamente, terapije, rehabilitacije u banjskim uslovima, ortopedska pomagala, medicinske aparate, laboratorijske analize.

Autor: Blic

#Nemanja Sirar

#Ognjen Žužić

#tumane

#Čestereg

#Žitište