Bora Bora - mesto gde su ajkule prijatelji ljudi 💞

Bora Bora, ostrvo francuske kolonije, koje se nalazi na 260 kilometara udaljeno od glavnog grada Papeete leži na predivnom, tirkiznom okeanu. Bora Bora već godinama unazad važi za jednu od najluksuznih odmarališta svetskog džet seta. Ako ste se nekada pitali šta na ostrvu možete raditi, ovo su neke od aktivnosti koje ova atraktivna destinacija nudi.

Foto: Pixabay.com/WikiImages

Na Bori Bori jedna od pravih atrakcija je plivanje sa ajkulama. Ture se organizuju rano ujutru oko 8. Lokalni ribolovci vas voze čamčićem na otvoren okean gde iz prve vam objasni pravila pre nego što se usudite da skočite u vodu sa ajkulama. Pre svega, morate uplatiti turu koja košta između 100-150 dolara. Nakon toga, potpisujete da plivate na sopstvenu odgovornost. Da biste ajkule namamili, ribolovac počinje da ih hrani ribama kako bi se okupile oko čamca na kom ste vi. Nakon što su ajkule nahranjene, možete se upustiti u ovu ekstremnu avanturu i skočiti u vodu sa ovim krvoločnim životinjama. Ture su izuzetno sigurne pošto su ajkule istrenirane da ne grizu ljude, a između ostalog plivate sa bebama ajkule.

Foto: ID 12019/redportal.rs

Ovo ostrvo na obali francuske polinezije posetili su porodica Kardašijan, Madona i mnogi drugi. Pod atrakcijom ove destinacije spada jedan od restorana u kom su sva velika svetska imena bila, fotografisala se u tom lokalu i dozvolili da se njihove slike nađu na zidu pomenutog objekta. Ako se ikada nađete na ostrvu Bora Bora i pitate za preporuku gde da odete na večeru, budite uvereni da će vas svi poslati baš tamo. A za finu večeru ćete izdvojiti čak par stotina dolara.

Foto: Julius_Silver/redportal.rs

Bora Bora je okružena luganom i koralnim grebenom. U sredini ostrva nalaze se ostaci nekadašnjeg vulkana u obliku dva vrha Paia i Otemanu, koji dostižu visinu do 727 metara. Ovo ostrvo najviše preporučuju za medeni mesec ili ako ste izuzetno izmoreni od posla. Ako sebi možete priuštiti ovu destinaciju, savetujemo da je posetite. Ostrvo je izuzetno mirno nema puno noćnog života, a da bi ste se lepo odmorili i napunili baterije za ovu destinaciju ćete morati da izdvojite preko 1.000 evra za jednu noć.

Autor: redportal.rs

#Borabora

#Putovanje

#ostrvo

#planeta