Neobična priča sa srećnim krajem

Napuštenog psa koji je ostavljen u prihvatilištu zbog toga što je "gej” udomio je - gej par.

Nesvakidašnja priča odigrala se u Šarlotu u Severnoj Karolini, nakon što su bivši vlasnici odbacili psa koji je završio u prihvatilištu za životinje u okrugu Stenli. Pas je u prihvatilištu dobio ime Fesko, piše B92.net.

Stiv Nikols i njegov partner Džon su rešili da ga udome, i dali mu ime Oskar, po, kako su rekli, legendarnom piscu Oskaru Vajldu.

- Samo smo mislili da bi imalo smisla da gej psa usvoji gej porodica puna ljubavi - rekao je Nikols koji je u vezi sa partnerom 33 godine. Bivši vlasnici životinje, rešili su da se odreknu mužjaka i kao razlog naveli da ima smeta to što je pas - gej.

Čim su videli reportažu o napuštenom petogodišnjem psu, Nikols i Džon su pozvali TV stanicu, a reporter koji je pratio priču pomogao im je da stupe u kontakt sa skloništem.

IZVOR: TW / @macourchaine

Par je potpisao papire za udomljavanje Feska manje od 48 sati kasnije. Ali nije prošlo mnogo vremena pre nego što su udomitelji primetili da je životinji potrebna medicinska pomoć. Nakon usvajanja, Fesko je primljen u bolnicu za životinje Presli u Metjuzu, u Severnoj Karolini, gde je lečen od srčanog crva, kastriran i detaljno pregledan.

Što se tiče njegovog "interesovanja za drugog muškog psa", zbog čega je bio odbačen, doktor Vilijam Presli, veterinar, rekao je da "svi psi to rade, da je to stvar dominacije i igra" i da nema nikakve veze sa seksualnošću životinje.

Autor: B92.net

#Gej

#odbacen

#pas

#udomljen